Ana içeriğe atla

 

>> 2023-2024 Bahar yarıyılı lisansüstü öğrenci alımı ön değerlendirme sonuçlarına göre Bilimsel Değerlendirme Sınavına girmeye hak kazanan adayların listelerine aşağıda sunulan bağlantılardan ulaşabilirsiniz.


  >> Doktora programları ön değerlendirme sonuçları için TIKLAYINIZ

  >> Tezli Yüksek Lisans programları ön değerlendirme sonuçları için TIKLAYINIZ

  >> Tezsiz Yüksek Lisans programları ön değerlendirme sonuçları için TIKLAYINIZ

 

Başvuru sistemine ulaşamayan adaylar sınav bilgileri için lütfen buraya TIKLAYINIZ.


>> Ön Değerlendirme Sonuçlarına itirazlarınızı 19 Ocak 2024 günü saat 17:00'a kadar Enstitümüz mail adresine (iae@asbu.edu.tr) imzalı dilekçenizi tarayarak e-posta ile iletebilirsiniz. 

>> Lisansüstü bilimsel değerlendirme sınavları 22 Ocak-26 Ocak 2024 tarihleri arasında program bazında yüz yüze olarak gerçekleştirilecektir. Adaylar sınav bilgilerini, (Tarih/Saat/Yer/Yazılı/Sözlü) online başvuru sistemine giriş yaparak Sonuçlar-Başvuru Sonuçları sekmesinden başvurulan programın sağ tarafında bulunan  simgesine (Başvuru Sınavı Yazdır) tıklayarak görebilirler (Sisteme ait ekran görüntüsü için lütfen TIKLAYINIZ). Başvuru sistemine ulaşamayan adaylar sınav bilgileri için lütfen buraya TIKLAYINIZ.

>> ASBÜ Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 10. Maddesi uyarınca başvurusu kabul edilen adaylar içerisinden ön değerlendirme puanına göre yapılan sıralamada en yüksekten başlamak üzere alan içi ve alan dışı kontenjanın beş (5) katı kadar aday çağrılır.

>> Adaylar online başvuru sisteminden başvuru durumlarını ve diğer bilgilerini kontrol edebilirler.

>> Adayın Yükseköğretim Bilgi Sisteminde kayıtlı mezuniyet notu esas alınır. Adayın not ortalaması 100' lük sisteme göre değerlendirilir. Yükseköğretim Bilgi Sisteminde, 4'lük not sistemine göre girilen not ortalamaları Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının dönüşüm tablosuna göre sistem tarafından otomatik olarak 100'lük nota çevrilir.

>> Sınavların içeriği ve diğer tüm detayları her bir programın yetkili kurulu tarafından belirlenmektedir. Bu konularla ilgili sorularınız için program görevlileri ile iletişime geçebilirsiniz. Program koordinatörlerinin iletişim bilgilerine, Program sayfalarından ulaşabilirsiniz.

 

 

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.