Ana içeriğe atla

İslami Araştırmalar Enstitüsü 6410 sayılı “Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile 22.01.2013 tarihinde Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak kurulmuştur. Ankara’nın merkezî bölgelerinden biri olan Ulus’taki Üniversite yerleşkesinde S Blok'ta tahsis edilen bölümde faaliyetlerini sürdüren Enstitümüz, açılan 5 tezli yüksek lisans, 1 tezsiz yüksek lisans ve 2 doktora programlarının yanı sıra geliştireceği araştırma projeleri ve bilimsel faaliyetlerle İslami alanlarda çağımızın eğitim kriterlerine uygun, özgün ve nitelikli çalışmalarda bulunarak bilim dünyasına katkı sağlamak üzere, faaliyetlerini sürdürmektedir.

Enstitümüz güncel İslami konularda disiplinler arası bir anlayışla yüksek lisans ve doktora eğitimleri vermek üzere çalışmalarını sürdürmektedir. Açılmış olan 5 programın yanına her sene yeni programlar ekleyerek büyümek ve bilimsel katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Dini ilimler alanında geçmişin mirasını göz ardı etmeden akla ve zihinsel muhakemeye öncelik tanıyan, çağımızın ilmi gelişmelerini dikkate alarak çözüm odaklı bir yaklaşımla araştırma ve incelemeler yapmayı, dini eğitim ve öğretim faaliyetlerinde bulunmayı hedeflemektedir.