Skip to main content
Master of Arts in Spiritual Guidance and Counseling (Turkish)

About the Program

Manevi Bakım ve Danışmanlık (Tezli) Yüksek Lisans Programı’nın amacı; günümüz insanının talep ettiği danışmanlık hizmetini alanlarının geliştirilerek, dünyada örnekleri bulunan ve başarı ile uygulanan manevi danışmanlık alanında ülkemizde hizmet sunacak uzmanların yetişmesidir. Bu temel hedef doğrultusunda bu yüksek lisans programının amacı, bireysel ve toplumsal düzeyde etkili din hizmeti sunabilmek için gerekli olan genel kültür, alan bilgisi ve mesleki formasyona ilişkin bilgi ve becerilerini geliştirmiş din hizmetlerinin hedef kitlesi olan çocuk, genç, yetişkin ve yaşlıları biyolojik, psikolojik, sosyal ve dini gelişim özelliklerine göre tanıyıp, uygun yöntem ve tekniklerle dini öğretileri sunabilme becerisi kazanmış; din bilimlerine ilişkin tarihi bilgi birikimiyle birlikte, alanıyla ilgili güncel bilgi ve gelişmeleri izleyebilme ve sorunların çözümünde kullanabilme becerisi kazanmış; toplumsal alandaki gelişme ve sorunlara bağlı olarak yaşam boyu öğrenme felsefesi oluşturmuş; toplumun dezavantajlı grubunu oluşturan (engelliler, mahkûmlar, hasta ve yaşlılar, dul ve yetimler) kişilere yönelik, dini danışmanlık ve rehberlik yapabilecek bilgi ve beceriye sahip; her çeşit bireysel, toplumsal hatta küresel nitelikli, felsefi, sosyal, psikolojik ve dini içerikli sorunları, temel kaynaklardan yararlanarak, bilimsel düzeyde araştırıp, analiz ve sentez yaparak, rapor haline getirebilme becerisi kazanmış; milli ve dini değerler hususunda farkındalık oluşturarak, hurafelerden uzak, toplumsal örf ve adetlerin tanımasını ve yaşatılmasını sağlayabilecek; aldığı eğitim ve öğretime paralel olarak, toplum içerisinde mesleğini temsil edebilme duygu ve becerisini kazanmış; modern psikolojik danışmanlık teknikleri ile birlikte dini ve manevi yöntem ve teknikleri birlikte kullanabilen uzmanlar yetiştirmektir.

 

Kabul Koşulları

 

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Adaylar için

Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Sosyal Hizmet, Sosyoloji, Felsefe, Çocuk Gelişimi, Özel Eğitim, Sağlık Yönetimi bölümü mezunları ile; İlahiyat ve İslami İlimler Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi ve Tıp Fakültesi lisans programlarının herhangi birinden mezun olmak. Belirtilen lisans programlarının dışında, üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren herhangi bir lisans programından mezun olup yukarıda belirtilen alanlarda yüksek lisans, doktora veya bir sertifika programı bitirmiş olmak.

The minimum GPA in the undergraduate degree should not be less than 2.50 out of 4. ALES score in Verbal part should not be less than 65. An equivalent GMAT or GRE score is also acceptable. YDS or e-YDS score should not be less than 50. An equivalent score on an exam accepted by Council of Higher Education (YÖK) is also accepted.               

Uluslararası Adaylar için

A commission set up by the relevant department’s directorate and composed of at least 3 faculty members determines the field in which applicants must hold an undergraduate degree, the minimum CGPA and (for the programs requiring proficiency in a language other than Turkish) language proficiency level.

Applicants must demonstrate their proficiency in Turkish to be able to start their studies (This requirement does not apply to international students who have graduated from a higher education institution in Turkey). The others must achieve at least the level C1 in the Turkish proficiency exams such as TÖMER, DİLMER, and TYS. Applicants who never submit any of these documents will be required to take the Turkish preparation programs, which will take a maximum of two semesters.

International students must pay the tuition fee of 6.000 TL per year.

 

Müfredat

Dersler için tıklayınız.

Program Koordinatörü ve İletişim 
Dr. Öğr. Üyesi Zehra ERŞAHİN

  zehra.ersahin@asbu.edu.tr

  +90 312 596 46 44

Başvuru

 

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Adaylar için
Başvuruda gerekli belgeler için tıklayınız.
Online başvuru sayfası için tıklayınız.

Başvuru sayfası programlara başvuruların kabul edildiği dönemde aktif hale gelmektedir.


Başvuru Takvimi ve Değerlendirme

 

Başvurular, genel olarak güz dönemi için Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında, bahar dönemi için de Kasım-Aralık aylarında kabul edilmektedir. Başvuru takvimine ilişkin spesifik tarihler için üniversite web sitesi takip edilmelidir.

Başvurular kabul edildikten sonra ilan edilen tarihte yazılı ve/veya sözlü sınav yapılır. Programa başvuranların başarısı, ALES notunun %50’si, mezuniyet notunun %20’si ve yazılı/sözlü bilimsel yeterlilik sınav notunun %30’u dikkate alınarak değerlendirilir. Değerlendirme sonucu programın yürütüldüğü Enstitünün web sayfasında ilan edilir. 

Uluslararası Adaylar için
Başvuruda gerekli belgeler için tıklayınız.
Online başvuru sayfası için tıklayınız.

Başvuru Takvimi ve Değerlendirme

Başvurular yıl boyu kabul edilmektedir.

Başvuruların değerlendirilmesi, programın kabul ölçütleri ve uluslararası öğrenci kotası dikkate alınarak yapılmaktadır. Değerlendirme sonucu adayın e-posta adresine gönderilecektir.

 

 

 

 

 

We use cookies to ensure you get the most of our services

By using asbu.edu.tr, you are consenting to the use of cookies.